Våren är här, känner du också att våren har kommit nu? I Sverige ser våren rätt olika ut just den här tiden på året. I norra delen av landet kämpar tussilagon att ta sig upp på en lite snö fri yta med meters höga snödrivor strax bredvid, och i södra Sverige har odlings säsongen satt igång. Jag befinner mig mitt i landet, sitter och funderar på att odla något litet på min balkong. Då jag med största sannolikhet kommer jag befinna mig här hemma mestadels under de kommande månaderna. De där resorna jag hade planerat och drömt om, de har satts på en väntelista som för många andra.

Men, det känns helt ok. Förhoppningsvis går det att kunna resa och röra sig inom Sverige varje fall under sommarmånaderna och det är bra det också. 

Våren är nog den bästa årstiden, och många gånger rätt svår att hinna med på något sätt. Allt går så himla snabbt. Färgen i den grönska som våren för med sig är så otroligt vacker. Så det gäller att hinna se och uppleva den, att verkligen SE hur naturen ändras dag för dag.

Veckan som gått

Den här senaste veckan har verkligen gått snabb. Jag har börjat att gå igenom några av de nya kurserna jag har tillgång till genom Six Figures Mentors, nya kurser som de lagt till för sina medlemmar. Jag gillar att lära mig nya saker, så ibland får jag påminna själv med en skarp röst, att jag ska hinna med att använda de nya kunskaperna också. Det finns alltid något som det går att bli bättre på, där jobbet kanske förenklas eller förbättras på ena eller andra sättet. 

Att utmana mig själv och göra saker lite utanför den där bekväma zonen som många av oss gärna vill vara i, försöker jag lägga in som en ny naturlig -hur naturligt det nu kan vara- del i min vardag. Så, senaste utmaningen är min YouTube kanal, ja om inte det är en utmaning så vet jag inte.... 🙂

Jag tror det är så viktigt att utsätta sig för lite utmaningar och göra det där nya och lite småskrämande, för att kunna växa både som person och få sin verksamhet att växa. Att göra nya, och kanske många gånger, obekväma saker  är förutsättningen till stegen till att en bättre vardag ska kunna ske. Och det är väl lite av vår egen strävan att leva och må så bra som vi bara kan. Eller hur?

En nya idé. Häromnatten när jag inte kunde sova och låg vaken, fick jag en fantastisk och helt strålande idé till att starta upp en ny del i företaget. Många gånger är de nattliga idéerna inte lika bra på morgonen efter. Den här idén känns som om den håller även i dagsljus. Jag ska fila lite mera på den, så kommer jag berätta mera för dig, lite senare när den är tydligare och igångsatt. 

Det är det som jag gillar med att arbeta online. Att från idé till att börja och sätta igång med sin idé behöver inte vara lång och krånglig som en traditionell verksamhet många gånger är. Så jag kommer tillbaka till det lite senare. 

IMG_4419

Tiden då det går att börja sitta ute och jobba. Även om det är lite kyligt går det sitta ute, härlig tid som ligger framför oss.

Uteliv på balkong

Det här med balkong, och att odla på den. Min balkong ligger i söder, och det kan bli rätt varmt de dagar solen skiner och det blir varmt. Den ligger dessutom högt och det kan blåsa rejält. Funderar på vilka växter, både det som är ätbart och andra för ögat vackra, kan passa? Har du några bra tips att ge mig?! 

Tänker mig att jag sitter på balkongen och jobbar i sommar, sträcker ut handen och kan plocka och äta något närodlat och gott. Tror jag ska försöka hejda mig själv någon vecka till innan jag köper och ställer ut på balkongen, så växterna får bästa möjliga start hos mig. Så har lite tid till att planera och bestämma mig för vad som ska finnas på balkonen och växa här hos mig i sommar.

 

Nu en söndagspromenad, fortsätta lyssna på min bok och kanske hinna med att ta en glass nere i slottsparken. Bra att ladda för kommande vecka.

 

Håll distans och ha det så gott.

Karin

Min mentor Stuart har precis gjort ett helt nytt webinar för att ge alla som tänker starta en online business ska få de allra bästa tipsen och förutsättningar för att starta något lönande och långsiktigt på internet. Det var från det här webinar som jag fick min idé här om natten 🙂

My Banner

Leave a Comment